Nyheder

 Kontakt os: +45 5155 6809 ,  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Træningsweekend, Hyltebruk, Sverige 14-16. Marts 2014

 

sv1Tiden var inde: Det var fredag formiddag og jeg stod forventningsfyldt klar i Herning. Om et øjeblik skulle jeg skulle samles op af Michael Lund sensei, så jeg kunne komme på karate-udflugt i Hyltebruk, Sverige. Foran os havde vi en køretur på ca. 6 timer, undervejs stødte folk fra Vejle og Skanderborg til. Til begivenheden havde vi nemlig etableret en stærk “Jyde Junta” på tværs af klubberne fra Jylland. 


I Sverige ankom vi til en stor, lækker lejlighed i Hyltebruk - den skulle hurtigt vise sig at være en hyggelig base tæt på Örnahallen, hvor vi skulle træne. Efter en hurtig udpakning kørte vi fluks til hallen for at sige hej til alle de “gamle kendinge” inden aftenens træning. 

Vi (farvede og brun-bælter) fik derefter en times undervisning af Jesper Markvardsen sensei (6. Dan). Jeg kender turen, efter at have trænet under Jesper-sensei på en del lejre efterhånden; man ved aldrig helt hvad man skal forvente, men en ting kan man være helt sikker på: Jesper-sensei skal nok holde én på tæerne i en konstant strøm af udfordrende og teknisk krævende øvelser! Denne gang var ingen undtagelse: Superb som altid. Vi lagde ud med nogle grundøvelser, hvor vi fik udfordret hofterne for at komme korrekt rundt i basis-stillingerne: Frem i zenkutsu dachi; mae geri, oi zuki, herfra over kiba dachi, kekomi + yoko enpi, “falde tilbage” i kokutsu dachi, shuto uke, mawashi geri… Der var ikke andet at gøre end bide tænderne sammen, kigge ned og konstatere at der ikke sidder kuglelejer i de hofter - der er brug for forbedring! 

Derefter diskede sensei op med Heian shodan i alternativ udformning, hvor et ben skulle blive på samme sted hele kataen igennem; først højre, så venstre. En god øvelse til de små grå og en øjenåbner til de steder hvor man sjusker med teknikken. Jeg ville gerne have været en flue på væggen under træningen, for dét de andre lavede så til tider ubehjælpeligt morsomt ud!  

Efter Jesper-sensei overtog Karin Söklare sensei (6. Dan) scenen. Hun viste sig at være en kompetent, smilende, varm og imødekommende underviser. Det var dejligt forbilledligt at opleve en kvindelig sensei, som er nået så langt i en “mandeverden”. Temaet i Karin-senseis undervisning var kumite i lidt mere flydende form, dog stadig med fokus på rigtig teknik og laaaaave stilinger. Vi trænede 4-5 forskellige kontra-muligheder på kizami zuki, gyaku zuki angreb.  

Efter endt træning kørte vi hjem i lejligheden og ca. kl 22.30 kastede vi os frådende over Carsten Jantzens hjemmelavede lasagne. Den havde immervæk utrolig dårlige odds for at holde helt til lørdag aften som oprindeligt planlagt, men den smagte himmelsk og Michael Lund sensei viste sig som en sand køkkenhelt der bl.a. kunne flå flutes fra hinanden med de bare næver, helt uden brug af en kniv! Ja, man skulle nok have været der, men der var en hyggelig aften i den jyske lejr.   

Lørdag formiddag mødte vi ind til træning under Karin-sensei. Hun fortsatte kumite-temaet: Denne gang med fokus på sparketeknik, bl.a. med formålet at kamuflere et spark og korrekt brug af hoften. Det blev til diverse makker-øvelser med mae geri til siden, keage og kekomi. Det blev en god øjenåbner i hvor let man afslører sig selv ved fx. at tabe knæ eller fod i de forskellige spark. 

Herefter overtog Jesper sensei undervisningen med forskellige partnerøvelser; Front spark, kizame mae-geri, med henblik på at komme fremad, uden vægtforskydning bagud. Så følte man sig pludselig meget gammel og træt. Av, hoftebøjere! Dernæst kom vi forbi “fokus i stød” og hikete i gyaku zuki. Afslutningvis genbesøgte vi Heian Shodan i den alternative udformning vi lærte fredag aften.

Efter frokost trænede vi med Görgen Söklare sensei (7. Dan). Sensei kom i selskab med velsagtens verdens mest velopdragne hund (?) Den sad pænt i tasken under samtlige træninger og kendte åbenbart udbukningscermonien bedre end nogen anden, da det betød at den kunne genforenes med sin ejermand igen. Vi var flere der trak på smilebåndet af det søde syn. Görgen sensei lagde ud med en klassisk Gohon kumite (jodan oi zuki; age uke) og kata konkurrence. Fokus var på korrekt form og attitude.

Afslutningsvis underviste Jan Spatzek sensei (7. Dan) i en af sensei’s mange specialiteter, nemlig “lange udfald”. Vi kom igennem forskellige makkerøvelser, som alle skulle hjælpe os få en bedre forståelse for distance og timing: med/uden afsæt. Vi afsluttede undervisningen med 3 mand mod alle andre i 3 lange rækker og så var det ellers tid til at vise dét vi havde lært; give og tage - timing, timing, timing! 

Lørdag aften mødtes folk fra både JKS Sverige og JKS Danmark til hyggelig fællesspisning på Hotel Forum. Det blev en ganske sjov aften, hvor vi bl.a. kunne opleve Kenn sensei underholde med forskellen i “dansker- og svensker-snapt”. Samme aften måtte jeg også opleve noget så vederstyggeligt, som at blive kaldt en “fed so”! Naturligvis af nogle sjællændere; Muligvis fordi jeg havde sat mig et strategisk “uheldigt” sted under en “vertikalt udfordret” øl-so, men for at undgå repressalier lader vi synderne forblive anonyme jf. tankegangen “min-sensei-er-større-end din” ;-) Som altid var der dejligt humør og en afslappet stemning i JKS karate-familien. 

sv3Søndag måtte vi tidligt ud af fjerne, rydde lejligheden og afsted til hallen hvor dagens brutto-landsholdsdyst mod Sverige skulle foregå. Konkurrencen forløb planmæssigt og hver deltager fik brugbar feedback fra Jan-sensei, der gik rundt med en meget stor notesblok og rynket pande… Det er mit indtryk at alle deltagere kom derfra med gode fif og mere erfaring. For mit eget vedkommende blev jeg noget klogere på hvordan konkurrencer løber af staben, fik et godt indblik i regler, dommer fagter og har fået mere blod på tanden mht min egen karate fremover.
   

Søndag eftermiddag kunne alle trætte karatekaer give hinanden et knus og sige farvel, lige ind til næste gang… Hvilket skulle vise sig at være på overfarten mellem Helsingborg - Helsingør ;-) “Hyggeligt at se jer igen - længe siden sidst”! Glæder mig til næste gang…  

Anna M. Andersen

 

Vi har hjulpet hundrede af elever med at forbedre deres tekniske niveau, lad os hjælpe dig!

S5 Box