Nyheder

 Kontakt os: +45 5155 6809 ,  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

 yama12

 


Mandag d. 23. marts havde Struer Karateklub æren af have besøg af Sensei Takashi Yamaguchi, 7. dan JKS, instruktør i JKS Honbu Dojo Japan og flere gange verdensmester i både kata og kumite.

Den åbne invitation var sendt ud og der var flere jyske klubber repræsenteret denne råkolde marts-mandag.

Alle hold i Struer karateklub fra 10. kyu til dangrader havde fornøjelsen af sensei Yamaguchis mangeårige erfaring og den blev der delt velvilligt ud af.

Både børne- og voksenholdene var godt besøgte og der var nysgerrige ansigter på i og uden for dojoen.

Som tidligere var niveauet højt. Sensei Yamaguchi er teknisk og praktisk meget dygtig. Således blev der på voksenholdet undervist i bl.a. rotation, hastighed og kraft. Til formålet blev bl.a. Heian Shodan taget i brug for at demonstrere korrekte mellemstillinger (kamae) og dachi. Det lyder let men selv Heian shodan kan volde besvær.

Tai sabaki var også et af elementerne i den intensive og afvekslende undervisning der på godt dansk handlede om at få kroppen væk fra modstanderens angreb og kontra-støde eller sparke inden angrebet var færdigt.

Både ”attack-side” og forsvarer blev gjort bekendt med Senseis tanker omkring dachi, - specielt ”Expansion” og ”tension” - alt efter om man var angriber eller ej.

Selvfølgelig skulle det afprøves to-og-to og minsandten om ikke det virkede - eller næsten. Sensei Yamaguchi får det til at se legende let og smidigt ud og der ligger unægtelig mange timers træning bag den vævre, men kraftfulde stil. Ikke ret mange kan få det til at se så elegant ud som han kan.

Efter en god times træning med høj hastighed, sved på panden og 5 minutters vand-pause fortsatte brun- og sortbælterne endnu 30 min.(+) med kata.

Førstevalget (Kanku-sho??) blev erstattet af Jion aht. de mange brunbælter, men det er mit bedste bud at også de tilstedeværende dan-gruduerede gik derfra med noget de kunne bruge.

Sensei pointerede at Jion er ”basic”. Den indeholder de fleste elementer fra bl.a. Heian Shodan, -Nidan, - Sandan, - Yondan og Godan og er således basis-stillinger for både hænder og fødder. Fx. er første Uchi-uke og Gedan-barai ikke anderledes i udførelse og slutposition end normalt (fraset at man jo stå i Shomen og ikke Hamni!!).

Ej heller dachi er ændret. Alle fod/ben-stillinger er regelrette stillinger. Fx. er tælling 23 ->25 (med Teisho-uke) og tælling 43-> 45 (med Otoshi-uke) alle ”rigtige” Kiba dachi og ikke skæve mellemstilinger. Hele kataen blev gennemgået med præcision og kraft, - lige efter bogen. Ligeledes blev håndstillinger i udgangs- og slutpositionen samt rytmen i kataen gennemgået.

Under træningen deltog også vores egen Sensei Jan Spatzek, 7. dan JKS med oversættelse af forståelsen for Sensei Yamaguchis principper på et i øvrigt udmærket karate-engelske.

Muligheden for at være lidt (eller meget) mere eksplosiv på fødderne samt chancen for at lave Jion lidt (eller meget) bedre næste gang er bestemt til stede efter Senseis undervisning.

Sensei Yamaguchi er en dygtig og meget fin inspirations-kilde til karate-kaer verden over. Hans undervisning på en seriøs og dog humoristisk facon sikrer at alle går fra træning med ny viden.

Oss Carsten, 1. kyu, Struer Karateklub JKS

Vi har hjulpet hundrede af elever med at forbedre deres tekniske niveau, lad os hjælpe dig!

S5 Box