Nyheder

 Kontakt os: +45 5155 6809 ,  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

En særlig hilsen fra instruktørholdet bag lørdagstræningerne/stævnetræningen”Karate er for alle” dét siger vi ofte, men hvad betyder det egentlig? Vi har alle forskellige”Karate er for alle” dét siger vi ofte, men hvad betyder det egentlig? Vi har alle forskelligeforudsætninger for at dyrke karate. Nogle er smidige, andre er ikke. Nogle reagerer hurtigt, andreen del langsommere. Nogle ved hvad forskellen på højre og venstre er. Andre finder aldrig ud afdet. Nogen opfatter det der bliver sagt første gang, andre vil gerne have det gentaget.

Lige netop dét er præmissen i dojoen i den traditionelle træning, som foregår i løbet af ugenshverdage. Akkurat som i den traditionelle træning er der ingen specielle personligeforudsætninger for at møde ind til lørdagstræningerne. Det eneste krav er at man har gult bælte.Man skal altså kun kunne de første basale parader, stød og spark før man starter, resten bygger vistille og roligt på. Det er heller ikke noget krav at man deltager i stævner, man kan således godt træne med om lørdagen, selvom man ikke ønsker at deltage i stævner.

Lørdagstræningerne vil fokusere på de to discipliner der ses i stævnesammenhæng:  Kata og kumite.

1) Kata, hvor vi ”skygge-kæmper” mod imaginære modstandere, med et spektre af avancerede teknikker. Bevægelserne rundt på gulvet foregår efter et fast mønster og der udføres forudbestemte teknikker i disciplinen.

2) Kumite betyder kamp. Kumite øvelserne foregår altid med en kammerat. I starten er øvelsernelegende og simple, afstanden er stor og det hele foregår som aftalt spil på tælling. Senere indeholder øvelserne flere teknikker, hastigheden sættes op for til sidst at blive til fri kamp, dogaltid under stort hensyn til kammeraten der kæmpes imod.

I Struer Karate Klub skal alle kunne kontrollere deres teknikker – dvs. vi kan altid stoppe arm ellerI Struer Karate Klub skal alle kunne kontrollere deres teknikker – dvs. vi kan altid stoppe arm eller ben inden det bliver til fare for en kammerat. Derfor er det ikke farligt at gå til karate. Vi har kontrol over det vi laver! Karate er en meget ydmyg, respektfuld og disciplineret kampsport. Karate derfor også en af de sportsgrene der sker allerfærrest skader / ulykker i – selv istævnesammenhæng er det uhyre sjældent der ses alvorlige skader.

Vi følger det man kalder WKF-regelsættet til lørdagstræningerne og stævner. Det betyder at der ermeget begrænset kontakt mellem kæmperne, selv i den frie kamp.

1) For børn er kontakt til hovedet, ansigtet, halsen eller nakken IKKE tilladt og bliver prompte straffet.Der scores ved teknikker op til 10 cm fra de pågældende områder. Kun let berøring af kroppen er tilladt.

2) For voksne (fra 15 år) er skintouch/let berøring til hoved, ansigt og nakke er tilladt. Kontakt tilhals/strube er ikke tilladt og bliver straffet.

Til kumite anvendes beskyttelsesudstyr (tandbeskyttere, kamphandsker, fod/ben-beskyttere – Til kumite anvendes beskyttelsesudstyr (tandbeskyttere, kamphandsker, fod/ben-beskyttere – Udstyr kan lånes i klubben).

Vi som instruktørerne er derfor fuldstændigtrygge ved at tilbyde både børn og unge mennesker denne form for træning og efterfølgende stævnedeltagelse.

Alle elever, der vælger at træne med på lørdagsholdet er dækket ind af en ulykkesforsikringigennem Dansk Karateforbund. Der er også mulighed for træning med Dansk Karateforbunds Kumite Division i Jylland, med fællestræninger rundt om i landet; meget mere om det senere.

I 2019 fokuserer vi leg og bevægelse. Træningen vil byde på masser af leg og den vil virkeopbyggende for fællesskabsfølelsen. Kort sagt hygger vi os, mens vi øver os i at blive bedre tilstævner. Vi deltager alene i jyske stævner i 2019. I 2020 hæver vi evt. periskopet og deltagermåske i stævner på Sjælland eller i udlandet.

Alle vi instruktører har valgt at sige ja til at lægge en ekstra indsats for klubben om lørdagen. Vi gør det alle frivilligt, fordi vi synes det skal være sjovt at gå til karate. For os er det en stor fornøjelse atse eleverne udvikle sig: Når de lykkes med de ting de laver, så stiger selvtilliden. Det underbyggervi allerede i den traditionelle træning, men vi vil gerne skabe rammer der muliggør yderligereudvikling for eleverne.

Vi har dog brug for ideer og hjælp til lidt praktiske ting i forbindelse med de enkelte stævner. Der nedsættes derfor et stævneudvalg. Pt. har stævneudvalget 4 medlemmer: De vil gerne være mange flere, specielt vil vi gerne appellere til at forældre til børn på børneholdet melder sig, detsamme gælder medlemmer der træner på voksenholdet.

Kontakt Anna Krogsgaard for en snak, hvis du er nervøs eller i tvivl om noget - eller hvis du ønskerat melde dig til stævneudvalget. Hun træffes på tel: 22982700 eller This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Vi glæder os til at se jer alle og håber at i vil bakke op om initiativet. Sammen skaber vi øget karateglæde, klubånd og sammenhold. Vi skaber venskaber der bærer!


Vi har hjulpet hundrede af elever med at forbedre deres tekniske niveau, lad os hjælpe dig!

S5 Box